Onze Wad’nbus is een avontuurlijke camperbus, met alle voorzieningen voor een heerlijke campervakantie. We zijn zelf al heel lang enthousiast camperaar en zijn o.a. op camperreis geweest in Amerika, Australië, Noord-Afrika, Iran, Rusland en de meeste Europese landen. Met die ervaring hebben we Wad’nbus laten bouwen. De basis is een Volkswagen T4 bus in de de verlengde uitvoering zodat er binnen een halve meter extra ruimte is.

   

De indeling is zo gemaakt dat je overdag prima leefruimte hebt en ’s avonds het achterste deel kunt omklappen tot een comfortabel bed. In het zit- en keukendeel is een pop-up-dak gemaakt waardoor je bijna 2 meter stahoogte hebt. De keuken heeft stromend water en een driepits gaskkooktoestel. Er is een complete inventaris met pannen, bestek kopjes en glazen. De royale koelbox werkt op een aparte accu die van stroom wordt voorzien door een zonnepaneel. Sta je op een camping dan kun je de Wad’nbus met een kabel eenvoudig aansluiten op de 220 volt. Dan heb je ook 220 volt stroom op stopcontacten in de bus. Je hebt altijd de beschikking over een aantal usb-poorten met stroom om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

Je zit natuurlijk het liefst buiten. Daarvoor zijn 2 goede campingstoelen en een campingtafel aanwezig. Achter in de bus is een speciaal oog om een hangmat aan te bevestigen. Je hoeft alleen maar vlakbij een boom te parkeren om de andere helft van hangmat aan vast te maken.

Je kunt twee fietsen meenemen op de fietsendrager. Elektrische fietsen zijn helaas te zwaar voor deze fietsendrager.

We hebben voor de Volkswagen T4 gekozen omdat hij voldoende ruimte biedt als camperbus, maar tegelijkertijd compact genoeg is om in te rijden. Door de pittige 5 cilinder  tdi motor rijdt de bus als een personenauto en kan dus moeiteloos meekomen in het verkeer. Een B-rijbewijs is voldoende, maar je moet wel 24 jaar oud zijn en drie jaar je rijbewijs hebben.

Verhuurders

Wad’nbus wordt verhuurd door Anne de Vries en Netty Posthumus uit het Friese Kollum. We zijn zelf al heel lang enthousiast camperaar en zijn o.a. op camperreis geweest in Amerika, Australië, Noord- en Zuid-Afrika, Iran, Rusland en de meeste Europese landen. Vaak kregen we de vraag of we onze eigen camper wilden verhuren, maar dat is een vrij specifieke camper die we liever voor ons zelf houden. Bovendien heb je er een C-rijbewijs voor nodig. Daarom besloten we een camper voor de verhuur te laten bouwen. Met onze lange ervaring weten we precies wat wel en niet handig is in een camper. Het resultaat is Wad’nbus. We adviseren graag over mooie plaatsen om naartoe te gaan met de camper en hebben alvast een mooi arrangement gemaakt in onze eigen omgeving dat je kant-en-klaar kunt boeken. Naast de camper verhuren we ook nog een vakantiewoning, Wad’nhûs.