Wad’ntrip

Reserveer hier

Onder de naam Wad’ntrip  hebben een mooi arrangement samengesteld voor een week lang op avontuur met de camperbus in Noardeast-Fryslân. We hebben plek gereserveerd op de mooiste plekjes in onze regio.  Van ons krijg je een uitgebreide beschrijving van de route en suggesties voor activiteiten en bezienswaardigheden onderweg. En je weet dat er elke avond een mooi plekje voor je vrijgehouden wordt. Dit arrangement kost 250,00 euro (voor 2 personen) en kun je extra boeken bij de huur van de bus.  Geniet zorgeloos van de camper en de regio Noardeast-Fryslân.

Je Wad’nbus avontuur begint op vrijdagmiddag bij camping ‘Bloemenparadyske’ in Kollum. Tjerkje ontvangt je en geeft je een mooi plekje op deze kleinschalige camping annex bloemen- en theetuin. Je krijgt van haar de mand met streekproducten als je die bijgeboekt hebt. Voor ‘s avonds krijg je een vuurkorf en een kruiwagen hout.

De volgende dag kun je kiezen uit verschillende activiteiten. Een (LAW)wandel- of fietstocht door de Noardlike Fryske Wâlden, een kanotocht door Wettersportdorp Kollum of een mooie suptocht door het Bûtenfjild.

Op dag drie ga je naar een camping in de buurt van het Nationaal Park Lauwersmeer. Je kunt een wandeling maken bij het meer, zwemmen bij een van de strandjes een bootje huren of op excursie met een vogelaar of natuurfotograaf. Hij weet waar de zeearend het beste te kieken is.

Op dag vier en vijf door naar Holwerd aan zee voor een wadlooptocht bij Wierum of Moddergat en/of een dagje naar Ameland om kennis te maken met Werelderfgoed Waddenzee. Camping De Dobbe is de ideale uitvalplek om het meest Noordelijke stukje van Fryslân te ontdekken. Een zeer geliefde camping op loopafstand van de terminal voor de oversteek naar Ameland.

Op dag zes, na de avonturen op en rond het waddengebied, het einde van de wereld, op naar één van de 11-steden: Dokkum. Geniet van het mooie centrum met veel historie, en heel veel leuke eigen winkels, lekkere restaurantjes en maak een foto op het keerpunt van de Elfstedenroute. Na een funshop dag is het heerlijk bijkomen op minicamping Aldsyl in Bornwird. Deze camping heeft speciaal voor Wadn’bus een fijne plek aan het water van de Dokkumer Ee. Dat is genieten. Bij aankomst zal de witte geit Fanny je nieuwsgierig begroeten. Speciaal voor de gasten wordt er op woensdag en zaterdag (bij voldoende belangstelling) een tochtje gemaakt met de sloep naar Dokkum. Kun je Dokkum nog eens bekijken maar nu vanaf het water, hoe relaxed wil je het hebben?

(Foto: Joachim Kohler, via Wikimedia Commons)

(Foto: Ben Bender, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)


De zevende en laatste dag van deze Wad’ntrip ga je lekker varen of suppen op het Bergumermeer en de Leijen. Geniet van de omgeving in de Noardlike Fryske Walden. Je wordt verwacht op camping De Lits, bij Foppe en Gerda.

(Foto: Baykedevries, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons)

De achtste dag, rijd je relaxed terug naar Kollum en lever je de fijne Wadn’bus schoon en met een volle tank weer in. Wij zijn dan benieuwd naar jullie avonturen en ervaringen